Workshops

Bent u gefascineerd door het glasblazen en wilt u het zelf eens proberen? Dat is mogelijk! Wij bieden hiervoor een paar mogelijkheden;  u kunt tijdens een workshop zwaantje of presse-papier volgen, of zelfs een startersdagdeel reserveren. Lijkt misschien ó zo makkelijk, als u Mark dit ziet doen, maar probeer het zelf maar eens! Voorafgaand aan de workshop bekijkt u de live demonstratie om 14.00 uur, deze duurt 3/4 uur en aansluitend wordt de workshop gegeven. De prijs van de demonstratie is inbegrepen.

Er is wel een maximum aan het aantal deelnemers per keer, want glas blijft een gevaarlijk goedje, waar Mark doorlopend met z’n aandacht bij moet zijn. Voor het zwaantje maken kunnen er max. 10 mensen per keer meedoen (duurt ong. 10 tot 15 min. p.p. en iedereen krijgt na elkaar de blaaspijp en aandacht). U maakt 2 zwaantjes; de eerste zal niet gelijk op een zwaantje lijken; bij de tweede is de kans wat groter. 😉  Kosten: 42,50 p.p.

De presse-papier workshop is wat intensiever en duurt zo’n 25 min. per mens; ook hier geldt dat iedereen na elkaar aan het werk gaat en niet tegelijkertijd. Vandaar, dat Mark er liever niet meer dan 6 tegelijk laat komen.  U mag zelf de twee kleuren uitzoeken waarmee gewerkt gaat worden. Kosten: 67,50 p.p.

Voor de Glassofielen onder ons is het ook mogelijk om een startersdagdeel te volgen; u gaat dan echt glasblazen, leert glas uit de oven te halen, Mark leert je lopen, zitten en staan met de blaaspijp met gloeiend heet glas eraan; je coördinatie wordt flink op de proef gesteld en u maakt in een dagdeel (3 uur) verschillende objecten van glas. Denk aan een ijspegel, presse papier en een vaasje /glaasje.  Dit is aardig intensief en kan met min. en max. 2 mensen per dag. In overleg is er veel mogelijk; ook met zn 3-en of vieren is deze startersdag te doen; dan wordt er wat meer door elkaar heen gewerkt … (foto’s van enthousiastelingen, die dit allemaal al hebben gedaan binnenkort op de site). Kosten : 250,- p.p.

Voor alle workshops geldt: de gemaakte kunstwerken kunnen niet dezelfde dag nog worden meegenomen. Deze gaan in de afkoeloven en komen pas in de loop van de volgende dag uit de oven, waarna in elk geval de presse papier nog geslepen moet worden. (Dus kan niet de volgende dag om 10 uur al worden opgehaald)  We kunnen het altijd met de post versturen, als u te ver weg woont om het op te komen halen.